Objavljeno: 28. 10. 2019 - 1:24
POČETNA KONFERENCIJA

U subotu, 26.10.2019.,  je Romska Kuća bila domaćin za početnu konferenciju "Doživi Multi-Kulti Turizam" na kojoj je u ugodnoj atmosferi javnosti i medijima predstavljen ovaj EU projekt.

Projekt „Doživi Multi-Kulti Turizam!”, referentne oznake UP.02.2.2.03.0025, financira se iz poziva za dostavu projektnih prijedloga Poboljšanje pristupa ranjivih skupina tržištu rada u sektoru turizma i ugostiteljstva, referentne oznake UP.02.2.2.03. u sklopu Operativnog programa učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. iz Europskog socijalnog fonda. Ukupna vrijednost projekta je 1.412.155,97 kuna, a provode ga POU Adeptio Bjelovar (iz Educiraj Me grupacije) kao nositelj projekta, te Plodovi zemlje d. o. o. Garešnica (Hotel-Garić Garešnica) i Caffe i bistro Franz (Coner d.o.o.) kao projektni partneri.

"Turizam, kao jedna od strateških i najbrže rastućih grana gospodarstva u Hrvatskoj, a i svijetu, suočava se s problemima koje formalno obrazovanje zbog brzine razvoja i promjena u ukusima konzumenata turističkih proizvoda ne može osigurati na adekvatan način. Europska unija taj problem je prepoznala i rezultat toga je, među ostalim, i ovaj projekt. Želimo poboljšati odnose privatnog tržišta i obrazovnog sektora, omogućiti prijenos znanja i u konačnici razviti tri potpuno nova tržišna programa osposobljavanja", istaknuo je Alen Kaminski iz POU Adeptio, voditelj projekta."

(Hina)
 
 
 
 
  Novosti i događanja - Sve